Kako je jedna ljubavna priča nakon 57 godina dobila svoju vjenčanicu

Datum objave
13/02/2021
tekst
Vladan Gavrić
fotografije
Vlasta Weddings / Vladan Gavrić

Ana (73) i Ivo Livančić (77) u braku su 57 godina. Znaju se od djetinjstva jer su živjeli u istom naselju u Vitezu. Kada je već bila djevojka, gledali su se kako Ana kaže. U to vrijeme je bilo jako popularno, pa su se ukrali i od tada su nerazdvojni.

– Baka je bila najstarija od osmero djece, uvijek se brinula o mlađoj braći i sestrama. Uvijek je stavljala potrebe drugih ispred svojih potreba. Kaže da je bila doslovno željna svega, pa i igre. U braku su dobili četvero djece. Sada imaju šestero unučadi i jedno praunuče. Uvijek su živjeli skromno, ali su i kao mladi sve radili zajedno i složno kako bi sebi i djeci stvorili bolji život. Obožavaju putovanja, krstarenja, veoma su društveni, s putovanja donesu i novo prijateljstvo. Uvijek bi mi s putovanja kao suvenire donosila neke haljine od čipke i sl. Koriste društvene mreže, modernog su razmišljanja. Sve rade zajedno, nema podjela na muško-ženske poslove, djed kuha, pravi palačinke, baka radi sitne popravke po kući i oko kuće Djed je pravi šaljivdžija. To se vidi i na fotkama, uvijek se nešto šali i baš je lijepo u njegovom društvu, priča nam Ena Hadžiosmanović, jedna od unuka.

Kako su se tajno vjenčali Ana nije imala vjenčanicu, pa je o njoj maštala cijeli život.

 Baka je oduvijek bila ženstvena, voljela da se lijepo obuče, voljela je haljine od čipke, cvjetne haljine… Mislim da je na mene prenijela ljubav prema vjenčanicama i lijepim haljinama tako da sam i ja došla na ideju da otvorim salon vjenčanica. Tako je nekako i nastao Lovely Bride u Tuzli. I onda se vremenom rodila ideja da im organiziram wedding fotkanje koje nikad nisu imali. Željela sam da baka ima vjenčanicu, kaže Ena.

 

Ljubav, sloga i razumijevanje

Međutim, trebalo je malo vremena da ih nagovori da stanu pred kameru. U saradnji sa Vladanom Gavrićem i njegovim Vlasta Weddings timom Ena im je organizirala wedding fotkanje.

Pitala smo Anu i Ivu koji je njihov recept za tako lijep i složan brak, rekli su: Jednostavno ljubav, sloga i razumijevanje. I sada nakon 57 godina braka se vidi njihova iskrena ljubav.

 Dugo sam ih nagovarala, kad sam uspjela i kad je došao dan ‘vjenčanja’ vidjela se baš njihova radost i sreća, kao da im je stvarno vjenčanje. Baka je sama izabrala vjenčanicu. Odluka je pala na vjenčanicu dugih rukava sa čipkanim detaljima i donjim laganim dijelom A-kroja. Htjela je nešto lagano i ženstveno. Pripremila je svoj nakit, djed je svio leptir mašnu, baš se vidjelo uzbuđenje, kao da je zaista pravo vjenčanje, kaže Ena.