Plusminus Fashion x Samusa: Minimalistički šik

Datum objave
18/02/2021
fotografije
Plusminus Fashion

Profinjenost, nenametljivi šarm minimalizma i eleganciju donosi prva kolekcija nakita Plusminus fahion brenda nastala u saradnji sa Tarikom Musakadićem, arhitektom i dizajnerom nakita Samusa. Inspiracija je išla u dva smjera i zbog toga su predstavljene dvije kolekcije u tri varijacije. Prva kolekcija nosi naziv Plusminus Line i zapravo potiče iz priče koja kroz dosadašnje kolekcije odjeće prati koncept Plusminus brenda, to su horizontalna i vertikalna linija koje predstavljaju plus i minus kao pojednostavljene simbole. Vertikalna linija koja predstavlja + te horizontalna kao -.

Druga kolekcija inspirisana je crtežima Plusminus saradnika, umjetnika Denisa Hračića. Forma crteža je stvorila oblik krajnjeg produkta kroz linije koje su na kraju sam okvir i realizovana je na više načina pa su tu šuplje crteže od srebra ili ručno popunjene u crnu ili bijelu boju koje daju dojam većeg kontrasta. Kada su grafike oživjele u vidu malih fragmenata bilo ih je veoma lako postaviti u ulogu prstena, naušnica, lančića. Svi modeli pri svojoj izradi su polirani i platinirani kako bi što duže zadržali svoj izgled i kvalitet.

Delikatni, minimalistički komad nakita mogu se savršeno uklopiti u razna tematska vjenčanja, ali isto tako i udahnuti posebnu čar i tradicionalnoj bijeloj vjenčanici.