Quraishi Exclusive: Secret Store za dvije zlatne decenije

Datum objave
13/10/2023
fotografije
Sanela Babić

Prvi Qaraishi Jewelry store u Sarajevu otvoren je prije više od 20 godina i kako bi se odužili vjernim klijentima i prijateljima za ove dvije decenije, zjedno s partnerima iz Italije, Nanis Jewels, upriličili su druženje u Sarajevu u zgradi Park Residence u Ulici Hiseta 6 gdje su predstavili kolekcije nakita koje nikad prije nisu bile u našoj zemlji.

Lejla Šarkić Quraishi i Saeed Quraishi

Iza Quraishi imena stoji porodična tradicija od šest generacija u izradi nakita u Evropi i Aziji. U Sarajevu posluju od davne 1997. godine i kao zahvalu klijentima i prijateljima na preko dvije decenije povjerenja, poklonili su im unikatnu juvelirsku noć sa posebnim kolekcijama koje nikad prije nisu bile u Bosni i Hercegovini.

Quraishi tim

Quraishi je zaslužan jer su mnogi premium talijanski brendovi nakita došli na naše tržište, a jedan od njih je bio i partner u organizaciji ovog iskustva – Nanis Jewels, brend osnovan iz strasti prema ljepoti i jedinstvenosti. Inspiraciju za ime brenda, osnivači Laura Bicego i Piero dobili su po djevojčici Nanishki, koju su upoznali na Haitiju 1986. godine, i čiji su ih osmijeh i snaga inspirisali. Misija kompanije je da dragulje i zlato prilagođava ženama i svemu što one predstavljaju.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa kultnim Libera i Transformista kolekcijama, uz posebne lične juvelire koji su im bili na usluzi. Inspiracija za Libera kolekciju su lanci koji predstavljaju sva ograničenja života, ali u 18-karatnom zlatu i dijamantima postaju istovremeno lagani, dinamični i bezvremenski. Transformista kolekcija je inspirisana metaforom promjene kao životne konstantne i odlikuju je narukvice koje postaju ogrlice, ili koje u potpunosti promjene izgled samo jednim dodirom.

Kada se osvrnemo na dvije decenije našeg poslovanja, najviše smo ponosni na klijente koji iz naših radnji izlaze sa osmijehom na licu i koji nam se već godinama stalno vraćaju. To je potvrda da je naše tržište prepoznalo i da cijeni jedinstveni ukus za ljepotu, kvalitet i bezvremenske komade nakita koji ne podliježu trendovima. Cijeli Quraishi tim je vrijedno radio kako bi doveo ove juvelirske kolekcije u Sarajevo i zadovoljstvo je bilo podijeliti ovo iskustvo sa našim prijateljima i klijentima.” – izjavili su Lejla Šarkić Quraishi i Saed Quraishi, osnivači brenda.

Quraishi nakit je čest odabir poznatih za crvene tepihe u zemlji i regionu, a svojevremeno je bio izbor i Hillary Clinton, bivše prve dame SAD-a. Quraishi Exclusive Jewelry radnje možete posjetiti u Aria Mall i Sarajevo City Center, a više o samom brendu možete saznati putem njihovih Facebook i Instagram profila.

Donosimo djelić atmosfere sa druženja, koje je zabilježila fotografkinja Sanela Babić.