6 poznatih gošći čije su haljine na svadbi zasjenile mladinu vjenčanicu

Datum objave
15/09/2022
naslovna fotografija
@dualipa

Pored raznih protokola koje nevjeste i mladoženje, ali i njihovi gosti, poštuju na vjenčanjima, postoje i neka nepisana pravila kojih se apsolutno svi pridržavaju: ne izlaziti prije mladenaca na podijum za ples, nemojte nositi bijelo, osim ako to nije naglašeno na pozivnici, i ne zasjenjivati odjećom glavnu zvijezdu tog dana – mladu.

No, često se dešava suprotno, vjerovatno nikad ne namjerno, a posebno kad su u pitanju poznate ličnosti. Nedavno je Dua Lipa išla na vJenčanje svojih prijatelja, dizajnera Simona – Porta Jacquemusa i Marca Maestrija, digitalnog agenta, i njena haljina je bila toliko upečatljiva da se više pisalo o njoj nego o samom vjenčanju.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Osim Due, izdvojili smo još pet momenata kada je hajina neke slavne gošće bila interesantnija od same vjenčanice, pa da krenemo.

 

Kylie Jenner

Iako je vjenčanica Hailey Bieber bila spektakularna, nekoliko dana nakon vjenčanja manekenke i pjevača Justina Biebera većina medija pisala je o haljini koju je tog dana nosila Kylie Jenner, influenserka i beauty mogulka. Mnogi su mislili da je Kylie, odabravši zlatnu toaletu, aludirala na Justinovu Grammy nagradu, a opet, njena haljina je nekima sigurno postavila visoke standarde kad je oblačenje za svadbe u pitanju.

 

Adele

Pjevačicina haljina na vjenčanju američkog košarkaša Anthonyja Davisa, bila je toliko dobra da je doslovno srušila internet. Haljinu koju je nosila je specijalno za nju napravio Daniel Roseberry, kreativni direktor modne kuće Schiaparelli, ali je dodatnu pažnju izazvala zbog toga što se na ceremoniji pojavila sa dečkom Richom Paulom, pa je kompletno ukrala šou.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Mizrahi (@sweetbabyjamie)

 

Ariana Grande

Pokušavajući da ispoštuje wear black to a white wedding trend, haljina Arijane Grande nije zasjenila vjenčanicu nevjeste, ali jeste odjeću koju je nosio mladoženja – njen rođeni brat Frankie. Na vejnčanju koje je za temu imalo Star Wars, znači futurističku estetiku, pjevačica nije odabrala kostim iz filma već provokativnu crnu haljinu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AriFp (@ari_swe3ts)

 

Kendall Jenner

Pokazujući da su dress-code pravila tu da bi se kršila ili ignorisala, Kendall Jenner je obukla haljinu koja je zasjenila sve vjenčanice svijeta – crnu usku toaletu sa prorezima koji idu cijelom dužinom. Ona se čak i presvukla na vjenčanju, zamjenivši Bec + Bridge haljinu za djeveruše u onu Mônot brenda. Na portalima se toliko pisalo o njenom potezu da je manekenka morala da se obrati porukom na instagramu i objasni da je dobila zeleno svjetlo od Lauren Perez, nevjeste, za nošenje takve haljine.

 

 

Kim Kardashian

Možda je bilo dovoljno samo da se pojavi na vjenčanju svoje nekadašnje najbolje drugarice Paris Hilton i da je zasjeni, ali moramo priznati da se i dodatno potrudila da to učini. Najpopularnija sestra Kardashian klana nije bila jedina u crnoj haljini pa Parisinom vjenčanju, očigledno je dress code to zahtjevao, ali je imala najekstravagantniju kreaciju na sebi – haljinu Ricka Owensa.