Ljubavlju prema organizaciji vjenčanja ZUZU WEDDINGS stvara unikatna i bezbrižna iskustva za mladence

Datum objave
14/06/2023
fotografije
Zuzu Weddings

Prije šest godina, Azra Likić, magistrica turizma i zaštite životne sredine, neočekivano je zakoračila u svijet eventa, a tada se rodila njena ljubav prema ovoj izuzetnoj vrsti posla. Počela je s manjim događanjima kao što su rođendani i djevojačke večeri, a ubrzo je osjetila unutarnji poziv da započne organizaciju velikih vjenčanja. Tako je počela Zuzu Weddings priča. Proteklih pet godina vjenčanja su postala Azrina strast. Često je pitaju ko je Zuzu. Zuzu je zapravo nadimak koji je dobila u srednjoj školi od dvije prijateljice. Uvijek je znala da će taj nadimak biti nešto posebno za njen budući poslovni naziv.

Organizacija vjenčanja je zaista mnogo više od posla. To je takva djelatnost kojoj se ne može pristupiti strogo profesionalno i to je možda najteži dio ovog posla. Na organizaciji i planiranju vjenčanja se zna raditi i do dvije godine unaprijed te je prosto nemoguće da s nekim klijentom nakon silnih razgovora, video poziva, popijenih kafa budeš strogo profesionalan. U svom tom procesu razvije se neki poseban odnos u 90% slučajeva njenog angažmana, koji nastavlja da traje i poslije realizovanog vjenčanja, kaže nam Azra.

Azra Likić, organizatorica vjenčanja

Iako su ti razgovori ponekad teški i iscrpljujući, svaki trenutak uložen u planiranje vrijedi svake sekunde. Znati da će paru zahvaljujući njoj jedan od najljepših dana u životu proteći bez stresa, briga i razmišljanja donosi neopisivo zadovoljstvo. Povjerenje koje ljudi imaju u Azru je neprocjenjivo.

Nažalost na našim prostorima još uvijek nije poznat termin organizacija vjenčanja u pravom smislu te riječi. Mnogi misle da je Zuzu cvjećara ili možda da pravi kitnju i poklone za goste pa se javljaju sa upitom o cijeni organizacije vjenčanja a zapravo su i m potrebni samo određeni elementi. Mnogi se iznenade kad im kaže cijenu svog angažmana u smislu da im nije jasno zašto naplaćuje svoj angažman tako da je i to malo otežavajuća okolnost ali čvrsto vjeruje da će vremenom pojam organizator vjenčanja postati mnogo jasniji, ističe.

Teško je izdvojiti najdraže vjenčanje jer svako od njih ima svoj poseban šarm. Neki su očaravajući zbog tematske inspiracije, atmosfere, detalja ili samog procesa planiranja.

No, ako baš mora izdvojiti neka onda bi pomenula vjenčanje u Jajcu koje je bilo ispirisano historijom grada i cjelokupno vjenčanje, svaki detalj je bilo u toj temi. A dodatno smatra da je to jedan od najvećih uspjeha do sad jer su doslovno sve osim hotela morali obezbijediti izvan Jajca, dovući potreban materijal i dekor što nije baš jednostavno. Pored tog, također jedno od dražih je vjenčanje na jednom imanju u Gračanici na kojem je bilo mnogo šarenog cvijeća što je I bila poenta, što šarenije pa je to bilo baš unikatno jer se većina mladenki odlučuje za jednostavnost. Zuzu je zaista veliki fan unikatnih vjenčanja, unikatnih detalja na vjenčanjima i takva vjenčanja su joj uvijek privlačnija. No, sasvim je uredu i željeti sasvim obično vjenčane koja budu jednako lijepa i draga, kaže.

Azra je veliki zagovornik ljubavi, bez obzira na sve parametre. Podržava svaku ljubav, bez obzira na godine, spol, vjeru ili nacionalnost. Ono što je bitno jest da su dvije duše pronašle jedna drugu u ovom ogromnom Univerzumu i odlučile brisati sve granice kako bi izgradile svoj vlastiti toranj ljubavi. To je upravo ono što je privlači u organizaciji vjenčanja – biti dio priče u kojoj se dva ljudska bića zaklinju na vječnu ljubav i svjedočiti tom sjaju u njihovim očima.