Prijavite svoje najbolje wedding fotografije na Sarajevo Photography Festival i osvojite vrijedne nagrade

Datum objave
02/05/2023
naslovna fotografija
Tomislav_Marcijuš

Pobjeda u kategoriji vjenčanja na Sarajevo Photography Festivalu značajno je postignuće za svakog fotografa. To znači da su profesionalci i sudije prepoznali njihov rad po svojoj kreativnosti, tehničkoj vještini i sposobnosti zabilježiti ljepotu i emociju dana vjenčanja. Prošle godine je predsjedavajući član žirija u kategoriji vjenčanja bio priznati bh. fotograf Arnej Misirlić. Arnej je imao težak zadatak da izabere najbolje fotografije najljepšeg dana.

Među finalistima su se posebno istakli Ernad Lokvančić, Sara Filipa Delić, Dario Šišul, a prvo mjesto je odnio hrvatski fotograf Tomislav Marcijuš.

foto_Dario Šišul

Ove godine u žiriju se nalazi fantastični duo Vlasta Weddings, Vladan i Emina Gavrić iz Tuzle, dugogodišnji saradnici FBL i Candy & Confetti magazina.

Ako još niste poslali svoje najbolje fotografije, sada je vrijeme da to učinite. Ovo je prilika da pokažete svoj najbolji rad i osvojite vrijedne nagrade: 4000KM novčana nagrada, izložba u Vijećnici, trofej, te mnoge druge sponzorske nagrade. Konkurs je otvoren za fotografe svih nivoa i profila, a fotografi se takmiče u 8 kategorija.

Pobjedničke fotografije i finalisti iz svih 8 kategorija bit će izloženi u sarajevskoj Vijećnici, a a nakon toga izložba će putovati i u druge gradove u BiH i regionu, dajući vama i vašem radu priliku za izloženost koju zaslužuju.

Konkurs se zatvara 3. maja u ponoć.

Više informacija o festivalu, takmičenju, ali i članovima žirija možete pronaći na web stranici festivala sarajevophotofest.com
Festival su podržali ASA Banka, BH Telecom i Grad Sarajevo.