Ovo su poznati muškarci koji su uzeli suprugino prezime

Datum objave
16/01/2023
naslovna fotografija
@jayzz_official

Nekako se i kod nas i u svijetu podrazumijeva da će mladenka uzeti suprugovo prezime prilikom vjenčanja, da će zadržati svoje ili na svoje dodati muževljevo i zato kad god mladoženja uzme djevojačko prezime svoje žene, to izazove nevjericu i oduševljenje. Sigurno je da svaki od njih ima svoj razlog zašto je to uradio – iz ljubavi i poštovanja prema njoj, više mu se dopadalo suprugino ili je hteo da se poigra sa bračnim konvencijama. Pogledajte listu muških zvijezda koje su uzele suprugino prezime.

 

John Lennon

John Lennon i Yoko Ono vjenčali su se 1969. godine i dobili oba prezimena – Ono Lennon. Ona je bila njegova velika ljubav i muza i vjerovatno bi i danas bili zajedno, da on, nažalost, nije tragično usmrćen od strane obožavatelja 1980.

 

Jay-Z

Kad su se vjenčali 2008. godine, Shawn Corey Carter i Beyonce Knowles također su odabrali oba prezimena Knowles Carter – ona je uzela njegovo i zadržala svoje, ali je i on uzeo njeno. Često se pisalo o mogućem krahu njihovog braka, ali je par i dalje zajedno.Imaju troje djece.

 

Brooklyn Beckham

Najstariji sin Davida i Victorije Beckham, Brooklyn prošle godine u aprilu se vjenčao. Sin fudbalera i dizajnerke oženio se bogatom nasljednicom, glumicom i manekenkom Nikolom Peltz, a i ovaj mladi par je odlučio da se preziva Peltz Beckham.

 

Marco Perego

Kada se vjenčavao sa suprugom, holivudskom zvijezdom Zoe Saldanom, zgodni talijanski umjetnik Marco Perego dodao je njeno prezime uz svoje, iako ga je lijepa glumica upozorila da će zbog toga vjerovatno biti ismijavan. Par se vjenčao 2013. godine i imaju troje djece.

 

Jack Gillis

Frontmen benda White Stripes, Jack White, zove se, vjerovali ili ne, Jack Gillis. Rok muzičar, koji je u braku sa Meg White bio od 1996. do 2000. godine, uzeo je ženino prezime – vjerovatno zbog imena zajedničkog benda. Inače, tek kad su se razveli, javnost je saznala da se radi o mužu i ženi, a ne bratu i sestri, kako su se od početka karijere predstavljali.

 

Ernie (Ernest) Brown

Reditelj Ernest Brown je 1979. godine oženio Ellen Lively, kada je uzeo njeno prezime umjesto svog. Njih dvoje su dobili kćerku Blake, koja nije mijenjala svoje prezime, kada se udavala za poznatog kolegu, glumca Ryana Reynoldsa.