Amra i Dino: Malo romantično vjenčanje na Maldivima

Datum objave
24/01/2022
fotografije
Dejan Stojilković

Iako su u Bosni i Hercegovini, a i regiji, popularna velika vjenčanja, neki parovi se odličuju za manja, dva su razloga za to, jedan je zato što su zbog epidemiološki izazovnim vremenima postala potreba i trend, a drugi je zato što će neki parovi umjesto u veliku svadbu, radije uložiti novac u neko vjenčanje na egzotičnoj destinaciji. Tako je muzičar Dino Džihić, kojeg ste do sada imali priliku slušati u svim lokalima regije te nedavno na novogodišnjem uličnom festivalu u Sarajevu, ozvaničio brakom svoju dugogodišnju vezu sa izabranicom Amrom Uzunović na Maldivima. Izabrali su otok Maafushi, plažu Bikini. Kako nam kaže Amra, razlog za to je vrlo jednostavan: U januaru je najbolje vrijeme upravo na Maldivima.

Dino već godinama obilazi BiH i regiju oduševljavajući publiku svojim One Man Show nastupima. Muzika je sastavni dio njegovog života i bića. Za svoje nastupe često kaže da svira svime, nogama, rukama pa i kosom, a na Maldivima nije mogao odoljeti iskušenju da uzme gitaru od benda, koji je zadužen za zabavu u hotelu, i sam zasvira. Stoga, se na ostrvu Maafushi posljednjih dana gotovo svako večer pored poznatih numera stranih izvođača, kojima je Džihić davno ovladao, čuju i pjesme Merlina, Dvornika, sevdah, ali i njegov prvenac Slušaj pjesmu.

Međutim, za ostvarenje bilo kojeg uspjeha i sna ključan faktor je Amra Uzunović. Sve je počelo jedne davne jeseni na Dininoj svirci u kultnoj rokerskoj kafani u Zenici, kada je umjetnik svoju sadašnju izabranicu slučajno zakačio gitarom (dvaput) u prolazu dok je svirao. S obzirom da je Amra živjela u Sarajevu, a on u Zenici, potrudio se da dogovori sve više nastupa u Sarajevu zbog čega je Amra postala pravi i groupie i roadie.

‌Devet godina kasnije, 15.1.2022., obavili su općinsko vjenčanje na kojem su prisustvovali samo kumovi te se spakovali za Maldive. Organizaciju putovanja je obavila Amra bez pomoći turističke agencije, jednako dobro kao što je i osmislila svoju divnu i skladnu vjenčanicu.

‌Hotel u kojem su odsjeli se pobrinuo za dekoraciju, cvijeće, tortu za mladence, fotografa, snimanje dronom, muziku, kao i matičara. Amra i Dino su tražili da imaju i gitaru. Dvije djevojke iz Londona su stigle kao naručene te pristale da budu kume.

Ceremonija je bila opuštena i premašila je sva očekivanja. U prolazu se našao i fotograf iz Srbije, koji fotografiše vjenčanja. Sklapanje braka na Maldivima simboličnog je karaktera i nema zakonsku vrijednost.