ARTIUM WEDDINGS CROATIA

ARTIUM WEDDINGS CROATIA predstavlja čarobno vjenčanje iznad Limskog kanala

Datum objave
22/09/2021
organizacija
Artium weddings Croatia
video
Mirko Mihalj - Luce Divina
fotografije
Indigo Blue Weddings, FlicFactory, Kristijan Ribarić Photography
bride model
Silvia Grubiša
groom model
Piero Načinović

Con amor from Balkan – intrigantni naslov koji poziva da udahnete i zadržite dah osijećajući sve nestvarne emocije koje slijede. Projekt koji je pokrenuo kreativni trojac Artium weddings Croatia ima zadaću upoznati vas sa neotkrivenim lokacijama, pošakljati sva čula i širom otvoriti vaše horizonte ukoliko tražite inspiraciju za baš vaš veliki dan vjenčanja.

Ideja ovog stiliziranog snimanja zasniva se na osobinama spomenutog trojca. Artistički pristup, nezarobljena paleta boja, odmetnički iskoraci i glazbena podloga za najistančanije uho samo su dio koji je vodio od ideje do realizacije. Kulisa snimanja je našla svoj put do organizatora i opravdala svoju ulogu baš kako spada.

Neotkrivena litica nad Limskim kanalom postala je domaćin jednog posve drugačijeg stiliziranog snimanja no onih kojih smo navikli. Prikazati pravi osijećaj manjih vjenčanja sa najbliskijim prijateljima i porodice bila je okosnica oko koje se odvrtilo snimanje. Strmoglava litica dala je potrebni dašak cijelokupnoj priči i poslužila kao prava odskočna daska u
nepoznato.

Dizajn i styling potpisuju Artium weddings Croatia. Vođeni odmetničkim idejama uzeli su za svoju ispriraciju nekoliko nezaobilaznih motiva. Frida Khalo, heroina raspuštenog duha poslužila je kao melam ovog vrloga strasti. Njezina želja i volja za životom, za užitkom i umijetnička strana posližile su kao poruka i nadahnuće ovom projektu. Nadasve je teško ostati pozitivan u doba kada su promijene toliko česte i neizvijesne, ostati dosljedan sebi postaje sve teže ali unatoč problemima valja ostati hrabar i nastojati iskoristiti najbolje svoje vrijeme.

Balkan kao podneblje koje poznaje blagodati dobrog življenja a time i slavlja drugi je važan motiv koji se proteže u mnoštvo detalja. Editorijal nebi bio u svojoj temi da nije dotakao najvažniji motiv a to je zasigurno ljubav. Upravo time vođeni dočarali su svim elementima nezaustavljivu, neukrotivu snagu emocije koja pokreće svijet.

Vjenčana haljina dizajnerice Ivane Čizmadije iz studia Gray nije odabrana nimalo slučajno. Ivana nerijetko istupa iz okvira, prepušta se kako materijalima tako i idejama osloboditi duh. Vjenčanica je vrhunski spoj tradicionalnog sa dovoljnom trunkom smijelosti. Rađena od prekrasne čipke savršeno konturira, sa bogatim puf rukavima i samo malim prorezom u struku kao stvorena za prekrasnu Silviju. Silvija je haljinu probudila i dodala joj svojom razigranom osobinom onaj potreban detalj koji svaka mladenka unese.

Cipele branda Sholala osigurale su lagan i siguran korak, dok su astek detalji tetovaža naglasili iskorak od očekivanog. Za njih je zaslužna Lucija Retkovac tehnikama iscrtavanja tijela prirodnom kanom.

Markantnog Piera obukla je u dizajnerica Anja Stehlik iz Pule. Crno, moderno odijelo nimalo klasičnog kroja a opet elegantno i staloženo savršeno je prijanjalo uz unikantnu maramu galerije Montaro iz Motovuna. Vizažistica Tanja Lukin i frizerski salon Artistic Hair Salon mekim su linijama i prigodnim frizurama naglasili sudionike projekta.

Glavni stage bio je bogato postavljen stol za ovo malo intimo vjenčanje sa nezaboravnim pogledom na zaljev. Smješten tik uz rub litice u netaknutoj prirodi dominirao je sa mnoštvom detalja. Paleta boja prštila je od glasnih crvenih i žarko ružičastih tonova, do blažih naračastih i zemljano smeđih sve do smirujuće plavih. Dodavanjem zlatnog pribora za jelo potenciran je elemnt služnosti stola i dostignut željeni odsjaj na popodnevnom suncu.

Svaka zabava da bi ispunila sva očekivanja mora užitkom proći i kroz nepce. Za ovaj dio pobrinuli su se Amalie catering sa bogatom postavom ukusnih jela i Antica torte i kolači sa svadbenom tortom. Vina Romeo i njihova vrhunska vina punog okusa dodala su zadnju, potrebnu notu na ovoj muzičko – scenskoj poslastici.

Na početku samog teksta, spomenuti muzički element kojeg su oživili i vrhunski interpretirali sastav Top of The Pops. Iako im nije repertor sklon ovim muzičkim smjerovima pokazali su da vješto vladaju notama i emocijom koju muzika treba prenijeti na slušatelja.

Službenim video uratkom, koji nosi potpis Mirka Mihalja iza branda Luce Divina, moći ćete uživati u muzičkim notama i njegovim zamjetnim talentom savršeno zarobljenim scenama. Iza fotoaparta, kako bi čaroliju podijelili sa čitateljima, nalaze se Alex iz IndigoBlu weddings. Njezinim fotografijama vlada dokumentirana smirenost, pristup je artistički sa posebnom pažnjom na posebne trenutke i detalje.

Alex i Tom iza branda FlicFactory svaki iz svoje perspektive hvatali su čarobne sekunde. Fotografije im pršte emocijama sa snimanja i mnoštvom razigranih detalja. Kolorit je snažan i izražen po ideji.

Kristijan Ribarić – Kristijan Ribarić Photography posvećen detaljima i trenucima zaključao je divne uspomene na jedan veliki dan.

Svako sa svojim jedinstvenim prsitupom i tehnikama izvukli su ono najdivnije i pokazali u stvarnom svijetlu cijeli projekt. Potvrdili su još jedanput da je priroda zaista nenadmašna kulisa, kako inspiracija leži u već znanim stvarima i kako moramo samo dozvoliti si vidijeti. Neistražene lokacije i neviđene kombinacije mogu biti prava poslastica za sva osijetila. Katarina, Anđela i Armin vrlo će rado poslušati vaše želje i baš za vas skrojiti vaš čaroban dan.

Ušetajte u svoju priču koju pravi tim organizatora i dizajnera može i hoće prilagoditi baš vama.