Ukrajina vjenčanje

Jedna ljubavna priča iz Ukrajine

Datum objave
05/03/2022
fotografija
Oleksandr Kisil

Ukrajinski fotograf Oleksandr Kisil više od pet godina radi kao fotograf enterijera. Jednom je rekao kako nikad neće biti wedding fotograf, međutim, okolnosti su ga prisilile da ipak to postane. Fotkao je svoje tek vjenčane prijatelje u gradu Černivci.

Fotografiju dvoje zaljubljenih, tek vjenčanih ljudi u skloništu vidjela sam na Facebooku i kontaktirala fotografa u želji da objavimo njihovu priču u našem magazinu. Ljubazni Oleksandr se javio vrlo brzo i zahvalio se što želimo podijeliti njihovu ljubavnu priču.

Dmytro Shapoval i Yana Bielskaya su organizirali svoje vjenčanje za samo 24 sata. Oleksandr nam kaže kako se za haljinu mladenke pobrinula njihova prijateljica Irina Mykytiuk, posudila je svoju ljetnu haljinu. Donijela je i veo, kojeg je kreirao Yanovskiy Aleksandr, vlasnik Slanovskiy brenda vjenčanica i večernjih haljina. Kako u šali kaže Oleksandr, mladenka nije mogla bez vea.

Svadbenu šminku je kreirala Karina Zrelkina. Jaknu i vezenu košulju za mladoženju posudio je brat od fotografa, Romchik Kisil. Denis Cherkez je pronašao prstenje u samo nekoliko sati.

Ceremoniju vjenčanja je prekinuo zračni alarm i morali su sići u sklonište u kojem je nastala fotografija koju smo vidjeli na Facebook profilu fotografa. Fotografija koja nam je, u moru fotografija razorene Ukrajine, ipak ispričala i jednu priču o ljubavi i snu o ljepšoj budućnosti.

 

EDIT (14. septembar 2022): Tri dana nakon vjenčanja Dmytro Shapoval je otišao u rat. Njihovu ljubavnu priču smo objavili u martu ove godine, šest mjeseci poslije Dmytro je poginuo na ratištu boreći se za Ukrajinu!

mladenci silaze u sklonište
čekanje vjenčanih dokumenata
Ukrajina vjenčanje
fotografija koju je podijelio Oleksandr na svom Facebook profilu