Mali savjeti za idealno proljetno vjenčanje

Datum objave
17/03/2023

Vijesnici proljeća su već tu i sezona vjenčanja samo što nije počela. Proljeće je vrijeme kada se priroda budi i biljke cvjetaju. Izaberite cvjetnu temu koja će vam pomoći da stvorite prekrasan ambijent i dočarate proljeće. Donosimo vam male savjete za savršeno proljetno vjenčanje.

Izaberite svijetle boje

Definirajte dvije boje koje želite ukomponirati u svoje vjenčanje. Neka to budu boje koje nalazimo u prirodi u proljeće. Ružičasta, plava, zelena, žuta i ljubičasta su neke od popularnih proljetnih boja.

Razmislite o otvorenom prostoru

Proljeće je idealno vrijeme za otvoreni prostor. Razmislite o organiziranju vjenčanja u parku, na plaži ili u vrtu. Također, to će vam pomoći da smanjite troškove na dekoracijama. Kreirajte proljetni ugođaj koristeći bijela svjetla za ukrašavanje svadbenog salona.

Odaberite lagani meni

U proljeće se obično preferiraju svježa i lagana jela. Odaberite jelovnik koji uključuje sezonsko voće i povrće, svježu ribu i salate.

Odabir sezonskog cvijeća

Ponekad se desi da buduće mladenke često na proljeće traže suncokrete ili na jesen tulipane. Pitanje je može li se to cvijeće uopće pronaći izvan sezone, a i ukoliko može, zbog posebne vrste uzgoja i transporta iz drugih zemalja cijena drastično raste. Iz tog je razloga preporuka da odredite željene boje, a izbor vrste cvijeća prepustite cvjećarima. Također, buket zelenila s nekoliko cvjetova može biti puno jeftiniji, a jednako efektan.

Razmislite o cvjetnom aranžmanu za kosu

Cvjetni aranžmani za kosu su savršeni za proljetna vjenčanja. Razmislite o odabiru buketa koji se uklapa s temom vašeg vjenčanja.

Kreirajte slatki stol

Kolača nikad dovoljno, zar ne? No, mislite li da je zbilja potrebno da na svakom stolu stoji i nekoliko pladnjeva s kolačima? Na vjenčanjima je sve prisutniji trend slatkog stola na kojem su tokom cijelog slavlja izloženi kolači, slatkiši i grickalice, a vlasnici sala tvrde kako se na taj način pojede puno manje kolača. Naručite manju količinu kolača, a rupe na slatkom stolu popunite svježim ili kandiranim voćem, ušećerenim bademima, bombončićima, arancinima i slično.

Pripremite se za promjene vremena

Poljetno je vrijeme u najmanju ruku – hirovito. U jednom trenutku vani može sijati sunce i grijati kao da je sredina jula, a već u drugom prolom je oblaka, a temperatura je pala za više od deset stepeni. Budite spremni za kišu, vjetar i naglu promjenu temperature. Razmislite o iznajmljivanju šatora kako biste se zaštitili od eventualne kiše.

Napomena

Vjenčanja u proljeće su najidealnije vrijeme za vjenčanje, međutim, upravo zbog toga su i najskuplja. Probajte uskladiti sve sa budžetom, ali evo nekoliko stvari na kojima ne biste trebali  štedjeti

  • bend – zapamtite da su baš oni zaslužni za atmosferu i vi i vaši gosti ćete se najviše sjećati muzike,
  • fotograf – fotografije i video s vjenčanja gledat ćete vi, vaša djeca, unuci… Zašto to onda ne bi bilo vrhunske kvalitete?,
  • hrana – ne trebate osigurati puno različitih jela, ali ne želite da vaši gosti ostanu gladni,
  • prstenje – nosit ćete ga cijeli život i sigurno ne želite da se deformira ili izgubi boju već nakon nekoliko godina.