Hakan Akkaya

Modna revija od milion dolara sa snažnom porukom

Datum objave
10/12/2021
fotografije
Getty Images

U prostorijama Tersane Istanbul predstavljena je modna revija na kojoj je prikazana 2022 Hakan Akkaya & Cinderella Bridal Capsule Collection sa 100 ekskluzivnih vjenčanica, nastalih u saradnji sa brendom Cinderella Bridal i modnim dizajnerom Hakanom Akkayajem. Kolekciju je nosilo 35 modela koje je predvodila slavna Çağla Şikel. Iznenađenje večeri bila je i Madelein Lopez Camelo, koja je prvi put poslije tri godine stala na pistu.

Osim što je modna revija izgledala spektakularno, Hakan je u saradnji sa nevladinom organizacijom Nirengi Derneği podijelio crne ruže svim gostima, a Nezahat Oyna (75), najstariji top model iz Turske, prošetala je modnom pistom u crnoj vjenčanici i crnom ružom u rukama, te tako poslali snažnu poruku u borbi protiv prisilnih dječijih brakova.

Paletom boja dominirale su bijela, crna i crvena, haljine su obogaćene biserima, dragim kamenjem, rukavicama, šeširima, divovskim velom i aksesoarima. Svadbene haljine koje je dizajnirao Hakan Akkaya za Cinderella Bridal ručno je izradio tim od 100 ljudi sa 100.000 bisera i 300.000 kristalnih kamenja. Kolekcija je dobila sve pohvale ljubitelja mode. Sa timom od 350 ljudi, kolekciju je stilizirao Anıl Can, koreografirao Duman Ajans, a PR konsultantsku kuću je vodio Selim Akar.

Nakon modne revije Hakan Akkayan se obratio novinarima.

Veoma sam sretan što sam napravio najveličanstveniju i najskuplju modnu reviju u Turskoj. Neću precizirati ukupan trošak, ali mogu reći da je riječ o modnoj reviji od milion dolara, istaknuo je modni dizajner.