Nova kolekcija Kaftan studija protkana elegancijom i gracioznošću

Datum objave
25/07/2022
fotografija
Edvin Kalić
modeli
Amra Čerkezović i Selma Hadžiosmanović
make-up
Renata Ponjević
frizura
Meliha Višća

Kaftan studio iznova akcentira žensko samopouzdanje, gracioznost, ljepotu i prirodnu eleganciju i predstavlja modele pogodne za razne svečane prilike i posebne trenutke.

Lookbook nove kolekcije Kaftan studija namijenjen je ženama koje cijene kvalitet i najfinije umjeće kreacije. Kolekcija se sastoji od 30 outfita, jasnih linija, bogatih tekstura, nijansiranih u pastelnim, zlatnim, crvenim i bijelim tonovima sa predimenzioniranim floralnim motivima. Materijali su namjenski dizajnirani od strane kreativnog dvojca a modeli zatim pažljivo finalizirani sada već dobro poznatim dizajnerskim potpisom Kaftan studija.

Kaftan studio jedan je od najuspješnijih dizajnerskih ateljea u regiji čije kreacije nose mnoge svjetske zvijezde koje su njihov dizajn prezentirale na skoro svim prestižnim eventima u svijetu od dodjele Oscara, Golden Globea, Berlinalea do Cannesa. Također, ovaj bh. dizajn studio ostvaruje izuzetne saradnje sa fashion stilistima na globalnoj modnoj sceni, koje rezultiraju vrhunskim editorijalima objavljanim u najprestižnijm modnim magazinima i umjetničkim publikacijama u svijetu.

U dizajnerskoj filozofiji Kaftan studija od samih početaka je iskreno nastojanje da svakoj ženi za koju dizajniraju pruže vrhunsko dizajn iskustvo i custom-made kreacije koje će ih u svim prilikama činiti gracioznim i elegantnim.