Petar Jurica

12 wedding fotografa i fotografkinja koje rado pratimo na Instagramu

Datum objave
13/04/2021
naslovna fotografija
Petar Jurica

Dekor, haljina, cvijeće i torta mogu izgledati savršeno na dan vašeg vjenčanja, međutim, vješt fotograf, stučno osvjetljenje i dobra kompozicija je nešto što će zauvijek vraćati sjećanja na jedan od najsretnijih dana u vašem životu. Ovo su najbolji wedding fotografi i fotografkinje koje rado preporučujemo kad nas pitaju za preporuku, njima vjerujemo da će snimiti posebne trenutke i detalje, talenti koji bilježe vjenčanja u regiji, ali i širom svijeta.

 

Vlasta Weddings

Vladan Gavrić je zahvaljujući svojoj mami, koja se više od 35 godina bavi fotografijom, od malih nogu bio uronjen u svijet fotografije i ona je ta koja ga je najviše naučila. Odrastao je u njenom studiju svjedočeći svim fazama kroz koje je fotografija prošla do danas. Interesantno je da nije oduvijek želio biti fotograf, trenirao je tenis i bio dio bh, teniske reprezentacije, pa ima zvanje licenciranog teniskog trenera i magistra sporta. Međutim, Vladan je uvijek bio kreativan i vizualan tip, pa je proveo nekoliko godina radeći u modi kao manadžer za jedan poznati modni brend, a trenutno je i FBL urednik fotografije. Rad u modi pomogao mu je da razvije jedinstvenu estetiku što se odražava i na njegov fotografski rad. Vladan danas uspješno sa svojom suprugom, Eminom Gavrić vodi Vlasta Weddings platformu. U svemu tome im pomaže njihov sin, dvogodišnji Sven.

 

 

Šećerlama

Arnej, Amer i Malik su fotografi i videografi iz Sarajeva u potpunosti posvećeni ljubavi. Kako kažu svoju ljubav prema fotografiji pretvaraju u fotografije ljubavi. Njihov stil sastoji se od istinskih emocija i iskrenog pristupa snimanju i fotografisanju vjenčanja.

Borak Weddings

Ilija je fotograf iz Širokog Brijega. Njegova prodica se bavi wedding fotografijom više od 30 godina, pa su tako ljubav prema snimanju prenijeli na njega. Ima posebnu naklonost prema analognom snimanju, tako da fotografira puno sa svojim starim Nikonom F90x. Kako kaže fotografijom dokumentuje iskrene ljudske priče. Fotka sve onako kako stvarno jeste, bez mnogo intervencije.

 

Muna Nazak

Mostarka koja kroz objektiv nastoji prikazati ljepotu koja nas svakodnevno okružuje, ali i surovost naše današnjice koja se ne može i ne treba izbjegavati. Ljepota fotografije je u tome što jedan trenutak uspijeva pretvoriti u vječnost, zamrznutu u vremenu i prostoru, opisanu kroz onih hiljadu riječi koje samo fotografija može da kaže .

 

Marko Marinković

Marko je fotograf iz Dubrovnika. Kako ističe imao je sreću da putuje svijetkom kroz fotografiju. Većinu svog uspjeha duguje svojoj sposobnosti povezivanja s ljudima. Njegov stil nije fotoreporterski, moderan ili retro, radije ga opisuje kao iskren i ljudski.

 

Petar Jurica

Bio je 9.9.1999. Petar je bio student druge godine fakulteta kad je počeo raditi u malim lokalnim novinama kao fotograf. Nekoliko godina kasnije pozvali su ga da se pridruži timu jednog od najprodavanijih lifestyle časopisa u regiji, što mu je ostavrilo životni san – da putuje po cijelom svijetu kao fotograf. Negdje usput počeo je fotografirati vjenjačnja za svoje prijatelje i tad je vidio koliko ih to usrećuje.

 

Benedetto Lee

Midhat Mulabdić, sarajevski fotograf koji trenutno živi i radi u Hrvatskoj stoji iza brenda Benedetto Lee. Svadbeni fotograf koji priča priče na kreativan, emotivan i moderan način. Svake godine, već 11 godina zaredom, Junebug Weddings bira top 50 vjenčanih fotografija iz cijelog svijeta, a 2019. godine među 50 najboljih izabrali su i fotografiju Midhata Mulabdića.

 

 

 

Martina Škrobot

Martina je fotografkinja iz Hrvatske i kako kaže voli bilježiti posebne trenutke i ostavljati male tragove u historiji. Spojila je ljubav prema fotografiji i ljubav prema putovanjima.

 

 

Nina Anić

Nina je wedding fotografkinja iz Hrvatske. Studirala je građevinu, ali ni dana nije radila u svojoj struci, naprotiv, život je nekako okrenuo u ka umjetničkim aktivnostima. Danas je uspješna fotografkinja vjenčanja.

 

Miloš Gavrilović

Miloš, fotograf s adresom u Beogradu, ističe kako je fotografija nešto što ostavlja trag u nama. Kamera često uhvati trenutke koje ljudsko oko nije ni primijetilo i ona je nešto što mu omogućava da trenutke živi zauvijek i to je poveznica koja mu omogućuje povezivanje s osjećajima ljudi u lijepim trenucima.