Božanstvene fotografije sa deset evropskih destinacija VLASTA WEDDINGS kreativnog dua

Datum objave
19/07/2022
naslovna fotografija
Vlasta Weddings / Vogue Thailand

Iako smo u našem magazinu objavili tekst sa imenima 12 wedding fotografa i fotografkinja koje rado pratimo, moramo priznati da malo češće zavirimo na Vlasta Weddings Instagram profil. Iza profila stoje fotograf Vladan Gavrić i njegova supruga Emina Gavrić, par profesionalaca koji nas svakodnevno hrane novim avanturama, putovanjima i romantičnim trenucima.

Ova godina je bila već bukirana sredinom prošle godine, posjetili su brojne gradove, a njihove fotografije su se našle i u junskom broju tajlandskog izdanja magazina Vogue.

Kada se javila sa upitom za vjenčanje u Toskani koje organizira za par sa Tajlanda morali smo pristati. Poslali smo ponudi i već nekoliko dana kasnije klijenti su izabrali upravo nas. Iako su supermodel Lena Helena Busch i fudbaler Charyl Yannis Chappuis poznate ličnosti bili su jako pristupačni i opušteni već od našeg prvog video poziva, kaže nam Emina Gavrić.

Na sami dan vjenčanja njima su prepustili sve odluke u vezi sa fotografijama i odabirom lokacija. Venue koji su izabrali je villa koja je nekada pripadala porodici Medici u mjestu Artimino sa divnim pogledom na brda i vijugave puteve Toskane.

Sama ceremonija vjenčanja ja održana u masliniku vile, a večera u vrtu ispred. Vrijeme je bilo savršeno, a zalazak sunca iznad pejzaža Toskane nestvarno lijep. Nekoliko dana prije datuma za vrijeme našeg boravka u Valensiji saznali smo da Vogue Thailand želi objaviti ekskluzivno njihove fotografije vjenčanja. S obzirom na to da smo odmah sljedeći dan morali rano putovati za Rim na aerodromu smo vjerovatno napravili najbrzu selekciju i edit dvadesetak fotografija u životu, kaže nam Emina.

I taman kad ste pomislili da su fotografije iz Toskane nešto najljepše što ćete vidjeti ove godine, nekoliko sedmica kasnije Vlasta Weddings predstavlja još divnije fotografije iz Pariza. Začinjene sanjivim filterima, potpomognute talentom i konstantnim radom i usavršavanjem tehnike, fotografije ovih stručnjaka vrsnog oka su pravi bijeg iz svakodnevice.

Posjetite Vlasta Weddings društvene mreže, uživajte u sanjivim fotografijama vjenčanja, a mi vas kroz njihov profil vodimo u Toskanu, Pariz, Rovinj, Sarajevo, Düsseldorf , Veneciju, Zagreb, Dubrovnik, Zadar i Beč. Sigurni smo da ćete tu pronaći inspiraciju za svoje vjenčanje.