Brunch vjenčanja sve popularnija

Datum objave
13/02/2021
fotografija
@alexandrahraskova via Twenty20

Ovih dana brunch vjenčanja postaju sve popularnija, a brojni su razlozi zašto. Pandemija korona virusa donijela je organičenja, što je rezultiralo velikim brojem malih, intimnih vjenčanja. Ono što ih čini privlačnim jeste da su ovakva vjenčanja mnogo jeftinija, a i nakon proslave mladenci i zvanice imaju čitavo poslijepodne za odmor i uživanje u omiljenim ritualima.

Kad je riječ o hrani mogućnosti su brojne i super povoljne. Možete hranu servirati švedski stol napunjen slanim jelima, a možete ponuditi i prekrasne slastice poput raznih peciva, muffina, palačinki, francuskog tosta i kiflica. Brunch kokteli odlično idu u ovo doba dana. Možete servirati brojne ukusne koktele koji se tradicionalno služe tokom bruncha. Velike su šanse da gosti neće mnogo piti, jer je riječ o jutarnjem događaju. Za brunch vjenčanje postoji mnogo kreativnih alternativa tradicionalnoj svadbenoj torti. Možete poslužiti tortu kreiranu od palačinki, vafla ili čak krofni. Ovakva torta će dati poseban i jedinstven štih cijelom događaju.

@MPstockart via Twenty20

Osim što ćete nakon vjenčanja imati još dosta vremena za sebe, rentanje prostorija u jutarnjim terminima je dosta jeftinije od večernjih. Gdje god odlučite da će vjenčanje biti, u nekom kafiću ili u vrtu vaše kuće, ono može biti jednako fancy kao da je riječ o velikom vjenčanju. Sve zavisi od vas, odjeća i dekor će lako odraziti formalnost događaja prema vašoj želji.

Ukoliko ste planirali vjenčanje tokom proljeća ili ljeta idealno je da to bude na otvorenom, negdje u prirodi. U tom slučaju neće vam biti potrebno mogo dekoracija, neka bude sve jednostavno i chic, dovoljno je samo nekoliko cvjetnih ukrasa. Osim toga imat ćete odlično svjetlo za fotografije.

@lelia_milaya via Twenty20

Za dnevne vjenčanja ples nije obavezan. Budite slobodni i preskočite mjesta sa plesnim podijem i skupe bendove. Dovoljno je da napravite playlistu classy jazz pjesama i da je pustite da svira tokom prijema. Ukoliko želite plesati, gosti će vas jednostavno pratiti.

Kad je riječ o fotografima, ukoliko su vam skupe usluge wedding fotografa, jednostavno zamolite vaše goste da naprave nekoliko fotografija, koje će vam kasnije poslati i možete kreirati jedan divan foto album sa fotografijama dragih ljudi.