fotografkinja Muna Nazak

Ivona & Nermin: Romantične wedding fotografije uz zalazak sunca nadomak Sarajeva

Datum objave
28/04/2021
fotografije
Muna Nazak
dekoracija
Jovana Sladoje
modeli
Ivona & Nermin Ribić
vjenčanica
Studio Divine
lokacija
Džipsi Džipsi

Kreativci i kreativke koje djeluju i ‘žive’ u digitalnom svijetu kao advertaising opciju vrlo često biraju Instagram. Njegova moć nikada ne prestaje biti fascinantna, ali ono što ih upravo najviše oduševljava je njegova sposobnost povezivanja korisnika sličnih interesovanja. I tako, naizgled sasvim slučajno, zalutaš do nekih sasvim drugačijih mjesta i sasvim drugačijih ljudi. Tako je jedno lutanje fotografkinje Mune Nazak dovelo do Jovane Sladoje. Zadivljena njenim radom predložila joj je saradnju. I nastale su predivne wedding fotografije na idiličnoj lokaciji.

– Kliknule smo na prvu i znale smo da će naš mali projekt biti pun pogodak! Razmijenile smo ideje i strpljivo čekale savršen dan kako bi ih realizovale. Jovana je u medjuvremenu finalizirala ‘glavnu zvijezdu’ našeg setapa, pozadinu / backdrop od macramea, koju je danima ručno izrađivala. Odmah smo znale i koga želimo za modele – trebao nam je par koji će svojom energijom, ljepotom i posebnošću upotpuniti ovu priču. Naš izbor bili su sjajni Ivona & Nermin, kaže nam fotografkinja Muna Nazak.

fotografkinja Muna Nazak

Naredni korak bila je haljina. Ekipi iz Studija vjenčanica Divine se dopala njihova ideja i na prvi upit su pristali biti dio ovog projekta.

– Preostala je još lokacija. Znale smo šta želimo – savršen, čist zalazak sunca, tako da je naš prvi i posljednji izbor bio Džipsi Džipsi na domak Sarajeva, koji nam je nesebično otvorio svoja vrata. Ostalo je bila magija. Željele smo jednostavno predstaviti drugačiji tip vjenčanja, koji, sa sigurnošću rečeno, nedostaje u Bosni i Hercegovini i navesti ljude da se pridruže našoj magiji i da neke od svojih najljepših životnih trenutaka upotpune upravo njome. Vrlo često se mladenci boje izaći iz okvira koje nameće tradicija, pa se svede na copy-paste. Ovim shootingom smo željeli poručiti budućim mladencima da budu kreativni i da se ne plaše pratiti svoje vizije koje ne uključuju standardne protokole, istakla je fotografkinja Muna Nazak.

fotografkinja Muna Nazak fotografkinja Muna Nazak fotografkinja Muna Nazak