Lady Kitty Spencer

Lady Kitty Spencer je za svoje vjenčanje izabrala božanstvenu haljinu modnog dvojca D&G

Datum objave
29/07/2021
fotografije
@dolcegabbana

Nećakinja princeze Diane, Lady Kitty Spencer, udala se za svoju dugogodišnju ljubav, Michaela Lewisa, na raskošnoj ceremoniji vjenčanja. Spencer i multimilionerski modni mogul vjenčali su se u vili Aldobrandini u Frascatiju u Italiji pred prijateljima i porodicom. Ljetnikovac, poznat je po svom očaravajućem pogledu na grad Rim.

Za veliki dan, mladenka se odlučila nositi nekoliko haljina brenda Dolce & Gabbana tokom svečanosti. Nakon što je 2017. prošetala pistom tokom Sedmice mode u Milanu i to za brend Dolce&Gabbana, sada joj je upravo ovaj dvojac napravio vjenčanicu iz snova. Tačnije, i vjenčanicu koju je nosila na samoj ceremoniji, ali i sve ostale outfite s obzirom na to da se tokom cijele proslave koja je trajala tri dana, Kitty presvukla čak pet puta.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Za ovaj jedinstveni događaj brend #DolceGabbana stvorio je niz ekskluzivnih ručno rađenih haljina, od kojih je svaka slavila ljepotu mladenke, strast za #AltaModa i apsolutnu radost povodom vjenčanja.

D&G je podijelio i video postupka izrade haljina Lady Kitty, od skica do konačnog izgleda. Jedna od njezinih haljina bila je haljina od tila prekrivena ružičastim cvjetnim aplikacijama i odgovarajućom pelerinom preko ramena. Druga haljina sadržavala je smaragdno zeleni prsluk i ružičasto-bijelu cvjetnu suknju s masivnim zelenim draguljima. Treća, prikladna haljina bila je izrađena od prvenstveno bijele čipke s ružičastim i zelenim cvjetnim detaljima. Video završava bijelom čipkastom haljinom dugih rukava Lady Kitty s gumbima na leđima, rukavima i dolčevitom. Haljinu pune suknje spojila je s dugačkim velom, dijamantnim naušnicama, a kosu je povezala u nisku punđu.

Dolce&Gabanna dress Kitty Spencer