Mali savjeti kako zimsko vjenčanje pretvoriti u najljepšu bajku

Datum objave
25/01/2023

Zimska vjenčanja možda ne pružaju toliko mogućnosti kao proljetna ili ljetna, no to ne znači da se uz nekoliko pravih detalja vaš dan iz snova ne može pretvoriti u pravu čaroliju. Zimsko vjenčanje, organizirano na čarobnoj lokaciji, može vaš naljepši dan pretvoriti u pravu zimsku bajku, čak štoviše sama zima stvara jednu posebnu i neponovljivu kulisu.

 

Zimski dekor upotpunit će božikovina, grančice borova, imela, jabuke, orašasti plodovi, bobice i drveni detalji, a ukoliko zimsko vjenčanje organizirate na mjestu s pogledom na prirodu prekrivenu snijegom, sigurno ćete biti oduševljeni jer ćete imati nezaboravno iskustvo.

 

Dekoracije u duhu sezone

Božić, Nova Godina, Valentinovo…sva ova slavlja događaju se zimi, stoga ih iskoristite kao inspiraciju za uređenje lokacije gdje će se vjenčanje održati. Možemo se složiti da je blagdanski dekor svima omiljen zbog mnoštva lampica koje viđamo posvuda. Preporučujemo da taj osjećaj topline ostvarite ambijentalnim svjetlima, svijećama te jednobojnim lampicama. Uz takav prizor nećete osjećati da vam nedostaje omiljena vrsta cvijeća koju možda nećete moći nabaviti u zimskom razdoblju. Isto tako, oslonite se na sezonske biljke. Kombiniranje zimzelenih tonova s toplim osvjetljenjem stvorit će intimnu i romantičnu atmosferu. Ne morate pretjerivati ​​s blagdanskim temama, ali  mali naglaskak na sezonu kroz dekor, cvijeće ili hranu će istaknuti vaše vjenčanje u odnosu na druge.

 

Budite hrabri pri odabiru boja

Zelena i crvena nisu nužno blagdanske boje, poigrajte se svime što mislite da vam se sviđa. Budite odvažni, ali umjereni. Ugođaj zimske čarolije postići će se i s detaljima koji imitiraju snijeg, a za koje se koriste mekane kuglice prirodnog pamuka divne teksture. Dekorirajte s njima vjenčani buket, stolove u sali pa i vjenčić na glavi. Šljokice i svjetlucavo nezaobilazni su u zimskom vjenčanju i to u svakom segmentu, od detalja mladenkinog stajlinga do dekoriranja dvorane.

Ponudite topla pića dobrodošlice

Poslužite tople napitke po dolasku i odlasku. Neka u svakom trenutku tijekom vjenčanja gosti imaju pristup toplim pićima poput čaja, tople čokolade ili vrućih koktela. Topla pića će im zagrijati tijelo ako im bude hladno, a zimski kokteli su super prilika za isprobavanje novih okusa. Vjerujemo da oduševljenje neće izostati kada nakon hladnoće svoje goste dočekate s kuhanim ginom, šoljicom rum-punča ili čak kuhanim vinom. Osim što je posebno, u istom trenu će zagrijati atmosferu.

 

Osigurajte grijalice

Nikada ne zaboravite na hladnoću koja bi mogla vladati u terminu vašeg vjenčanja. Ne zaboravite na svoju obuću i odjeću, a ako goste izlažete hladnoći, pokušajte da to traje što kraće i osigurajte grijalice.