Nevjerovatno vjenčanje koje je počelo na planini, a završilo ceremonijom ispod mora

Datum objave
23/11/2022
fotografije
Džan Wedding & Event
dekoracija i organizacija
cvjećara Džan

Džana Kapić i Adnan Herenda oduvijek vole vodu. Oboje su ronioci. Adnan ima drugu ronilačku zvijezdu, Džana prvu. Oboje imaju završen osnovni i napredni jedriličarski kurs, kao i osnovni i napredni kurs spašavanja sa brzih voda -Rescue 3. Vjeruju da su povezani sa vodom i morem i više nego što su svjesni toga.

Adnan i Džana

Od kad se znamo, godišnji odmor provodimo na vodi i pod vodom, pa tako smo odlučili bili i Medeni mjesec provesti baš na Korčuli na ronjenju. Kada smo stigli na Korčulu željeli smo napraviti podvodne slike kako bismo ispratili tekst pjesme: Tražio sam na vrhu planine / Anđele visine / Da mi kažu ime / Tražio sam u dubini mora / Odavno zaboravljenu tajnu plime. Tad se rodila cijela ideja, kaže nam Džana Kapić

Ideja o podvodnom vjenčanju je nastala iz ljubavi i strahopoštovanju prema planini i moru. Prije podvodnog vjenčanja su se slikali na vrhu Bjelašnice, planine na kojoj su se zavoljeli. Tu su i zvanično rekli DA, pred prijateljima i porodicom.

Pod vodom kolege i kolegice ronioci su im bili gosti, imali su dvije kamere. Izazov je bio zaroniti sa vjenčanicom, ali uspjeli su. Mladenka je nosila vjenanicu Kaftan Studija.

Pogledajte magične fotografije sa planine i ispod vode koje su zabilježili.