Prekrasno vjenčanje Elle i Semira

Datum objave
24/12/2021
fotografije
Muna Nazak

Elle Vardić i Semir Đugum su se upoznali prije pet godina igrom slučaja preko zajedničkog prijatelja. Godinu poslije, tačnije 4. decembra, su se počeli zabavljati, a četiri godine kasnije, 5. decembra ove godine su se vjenčali.

Ellina želja je bila Bečka kafana, jer joj je to jedno od najdražih mjesta u Sarajevu i ako bi razmišljala o lokaciji za idealno vjenčanje, Bečka je uvijek bila njen izbor. Kako kaže, ona ima dušu, posebnu čar i miris, ljubazno osoblje i ukusnu hranu.

Za vjenčanicu je bio zadužen kreativni modni duo, Kaftan studio.

Haljinu su dizajnirale i inspiraciju imale predivne sestre Emina Hodžić Adilović i Nermina Hodžić, Kaftan studio. Trebalo nam je nekoliko njihovih skica i nekoliko sastanaka da osmislimo i dobijemo ideju za vjenčanicu iz snova. Za moju vjenčanicu su se koristili novi materijali, brokat koji je ručno oslikan i zatim rađen prema mjerama, koji do sad nisu bili u ponudi u Kaftan studiju. Njihova svaka kreacija je unikatna i dizajnirana sa puno uloženog truda i ljubavi, posebno sam im zahvalna na svim savjetima i pomoći, kaže Elle.

 

All about weddings i naša draga Berina i njen tim ljudi koji je organizovao cijelu svadbu, od cvijetnog aranžmana cvjećare Agava, koji se radio tri dana, željeli smo aranžman od pravog cvjeća širine 4, 5 m i visine 3 m, uvođenja gostiju, rasporeda sjedenja, do svake ručno složene salvete i poklona za svakog našeg gosta. Tu večer smo imali posebnu čast da su naši muzički gosti i zapjevali, tu su bili Halid Bešlić, Neda Ukraden, Žera, kaže Elle.

Kum je bio Damir Petrinić, a kuma Nerma Čaušević. Uz sam početak ceremonije se veže i jedna anegdota.

– Kumovi su kao i mi bili poprilično nervozni, pa su nas prije svadbe pitali da li oni trebaju da na neka pitanja od strane matičarke da odgovaraju, te da li će njih neko nešto pitati na početku cermeonije, na šta smo im mi odgovorili da na sva pitanja samo govore DA, te neće biti nikakvih problema, međutim, kad je došlo pitanje od strane matičarke da li svjedoci imaju nešto protiv sklapanja braka – oni su nas pogledali i pitali šta sad da kažemo: Da ili ne?, kroz smijeh nam priča Elle.

Muna Nazak je zadužena za sve divne slike sa vjenčanja, te fotograf Samir Geko koji je također ispratio ovaj prekrasan dan Elle i Semira.

Muna je prije svega jedna divna, pozitivna osoba koja se trudi da u svakom momentu pronađe trenutak magije i zabilježi ga fotoaparatom. Na svim njenim slikama se vidi emocija svih osoba koje su bile prisutne na vjenčanju, te je to nešto što ćemo svi zauvijek pamtiti, istaknula je Elle.