Vesna & Marko Buljan: Ljubavna priča u tenisicama za trčanje

Datum objave
09/10/2023
fotografije
Jadran Čilić

Postoji priča da trčanje i ljubav idu savršeno u paru, a oni su se onda u to i uvjerili. Trčanje, koje je strast oboje, ih je povezalo a onda i zauvijek vezalo.

Dio su sarajevske trkačke zajednice i trčanjem se bave rekreativno. Marko je uspješan poslovni čovjek i dolazi iz industrije osiguranja, a Vesna je zaljubljenica u pravo i mlada doktorica nauka sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Iako imaju dodirnih tačaka u poslovima kojim se bave, posao nije bio taj koji ih je spojio. Krive su tenisice.

Prosidba je bila zaista filmska, bez pretjerivanja. Otišli su na putovanje u Dubai u novembru 2022. godine i Marko je saopštio Vesni da će trčati trku od 5 km i u Dubaiju. Iako nije bila oduševljena idejom da vrijeme, kojeg nisu imali na pretek, troše na trku, pristala je. Trka je bila sastavni dio Dubai Fitness Challengea, odnosno najveće svjetske zabavne trke, koja se trči duž ulice Sheikh Zayed i počinje u zoru. Jedna neobična trka, pomislila je.

Nije ni sanjala kako će završiti. Sa njima su bili njihovi prijatelji. Trčati nisu mogli, jer je to bila rijeka ljudi. Trka se pretvorila u šetnju. Kada su prošli cilj, prijatelji su predložili da se slikaju, a Vesna je jedva dočekala. Kako je Marko kleknuo, Vesna je pošla da mu sjedne u krilo (sve za dobru sliku, zar ne?) i uopšte nije shvatila da je pošao da izvadi prsten iz džepa, koji je tako vješto krio cijelo vrijeme putovanja.

 

Nakon toga, stanje šoka. Prvo šoka, a onda i najveće sreće. Ljudi oko njih su vrištali, čestitali, sve potpuni stranci. Naravno, osim njihovih prijatelja. Vesna će definitivno ovo pamtiti do kraja svog života. Sve je bilo tako originalno. Prosidba na trci jer trčanje je ono što ih je spojilo.

Odlučili su se za intimnu ceremoniju vjenčanja u prekrasnom ambijentu hotela Adriale u Kreševu, nadomak Sarajeva, koje ima bogatu istoriju vezano za franjevce, istinske čuvare Bosne.

Vesna je za dan D odabrala haljinu brenda Pronovias, vrlo jednostavnu i lijepu, cipele Steve Madden, dok se Marko odlučio za klasično crno odijelo domaćeg brenda Dresscode by Prevent, košulju Calvin Klein i cipele Mario Bruni.

Jedina razlika jeste u brendu tenisica za trčanje, dok Marko ne želi da čuje ni za jedan drugi osim Nike, Vesna je zaljubljenica u Asics, što je akronim od njene najdraže latinske izreke Anima Sana in Corpore Sano.