Kako će izgledati vjenčanja 2021?

Datum objave
10/04/2021
naslovna fotografija
@NickBulanovv via Twenty20

Kad je riječ o industriji vjenčanja 2020. godina bila je godina seizmičkih promjena, pandemija je uzdrmala i redefinirala svaki element tradicionalnog formata vjenčanja. Od izbora vjenčanica do kupovnih navika, preko cvijeća, fotografije, stajlinga. Promijenjen je je naš stav prema vjenčanjima i način na koji donosimo odluke.

Koji su novi trendovi koje je pandemija pokrenula? Za čim nećemo imati više potrebu nakon što se vrati ‘normanlost’? Ova godina će biti u znaku brunch vjenačanja, posebno se u proljeću očekuje povećanja broja istih, međutim, vakcina daje nadu da će se početi dešavati i vjenčanja sa više od 100 gostiju, a ako se to desi vrlo je moguće da će se ponoviti neka vjenčanja iz prošle godine, jer će mladenci željeti pokazati kako cijene svoje prijatelje i porodicu. Dupla vjenčanja će donijeti partyje. Ako su mladenci prošle godine imali malu ceremoniju, ove godine će željeti zajedno sa gostima da se ludo provedu i isplešu.

@mespilman via Twenty20

Covid je promijenio i brzinu kojom parovi donose odluke. Godine 2020. vidjeli smo vjenčanja koja su organizirana za manje od 48 sati. Pandemija je utjecala i na to da su se parovi odlučivali za vjenčanja svakim danom u sedmici. Ove godine će se nastaviti i ta praksa, jer će se povećati broj vjenčanja.

Manje ceremonije koje su dominirale 2020. ohrabrile su mladenke i dale im samopouzdanje za kreativnost. Nisu više osjećale toliki pritisak, pa rezultiralo modnim pustolovinama, mladenke su nosile kombinezone, odijela, kratke vjenčanice. Sa sretnijim vremenima na pomolu ove godine povećat će se broj mladenki koje će željeti vjenčanje obojiti veselijim bojama, te će izbjegavati tradicionalnu bijelu. Kad je riječ o haljinama za djeveruše, vidjet ćemo eksploziju boja.

Manje svadbe su značile manji bidermajeri sa jednom vrstom cvijeća. Ove godine će se nastaviti taj trend.

@loribeneteauphotography via Twenty20

Prošla godina je bila nevjerojatno teška godina za brojne dobavljače, jer nisu se svi prilagodili trenutnoj situaciji. Iako je Covid-19 dao sve od sebe da sabotira industriju, mnogi se nadaju boljoj 2021, DJ-evi, fotografi i ugostitelji, koji su važan dio svakog vjenčanja, spremni čekaju da počnu raditi.

Vjenčanja 2021. neće mariti za tradiciju, pa će to biti radosna eksplozija individualizma. Trend održivosti će, također, porasti tokom tekuće godine.

Sljedeća objava
Mala bijela haljina

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Više Članaka
Vjenčanica princeze Diane na izložbi ‘Royal Style in the Making’